365 Dagen Positief ~ Mooie Brief

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 63e e-mail van 365 Dagen Positief  met de vraag wat ik mooi aan mijzelf vind – mijn sterke punten, waarden, talenten, gaven en successen – en de opdracht om dit in een brief te schrijven. Want wie zichzelf kan prijzen, maakt ook de ruimte om anderen te prijzen. 

Hoe makkelijk het is om anderen te wijzen op hun mooie en positieve kanten, zo moeilijk vind ik het om dit voor mezelf te doen. Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen, en ik zou nu eenmaal elke dag positief bloggen n.a.v. 365 Dagen Positief. Hierbij een brief aan mijzelf:

Lieve Liselore,

Voor iemand met ogen die vuur kunnen schieten en een tong zo scherp waar een zwitsers zakmes niets bij is, heb je misschien wel het kleinste hart dat er bestaat. Je bent zorgzaam en verantwoordelijk. Je hart is sneller gestolen en gebroken dan je laat merken, maar telkens weer ben je in staat om de scherven bij elkaar te rapen en te lijmen met de lessen die tussen de barsten door zichtbaar zijn geworden.

Je gaat door het vuur voor de mensen waar je om geeft, zonder een tegenprestatie te verwachten, maar hebt inmiddels geleerd dat zodra daar misbruik van wordt gemaakt je op de rem mag moet trappen. Goed zo!

Je bent loyaal en een harde werker. Je bent soms te hard in je oordeel en je woorden – naar anderen toe, maar ook naar jezelf – en hier probeer je steeds meer op te letten. Sorry zeggen zat heel lang niet in je systeem, nu gelukkig wel.

Medisch gezien heb je de laatste jaren flink wat tegenslag gekend en je weet dat er nog een zware weg te gaan is. Je huilt er niet om en je hebt geen medelijden met jezelf, in plaats daarvan probeer je er het beste van te maken. Niemand zal je ooit kunnen beschuldigen van lui of gemakzuchtig gedrag.

Hoewel je de neiging hebt om in termen van half leeg, in plaats van half vol te denken, zal dit je er nooit van weerhouden om je doelen te bereiken. Hordes zijn er voor jou om overheen te klimmen en met je nieuwe regenlaarzen weet je dat je nu ook gewoon door plassen heen kunt stampen in plaats van er met een boog omheen te gaan.

Keep it up girl ;)

~ Wat zou er in jouw brief aan jezelf staan? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

63 Mooie Brief © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 7 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *