365 Dagen Positief ~ Stiltedag

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 62e e-mail van 365 Dagen Positief over het ontdekken van de kracht van stilte in jezelf. We zijn vaak zo druk dat we ons niet bewust zijn van wat zich in onze ‘innerlijke’ wereld afspeelt. Waarom niet een ‘stiltedag’ inlassen? Niets geen elektronica, alleen pen en papier om op te schrijven wat er aan gedachten en emoties in je opkomt.  

De ironie wil dat er al een hele tijd sloopwerkzaamheden plaatsvinden bij mij verderop in de straat, en het geluid van vallend beton in containers, overstemd ALLES. Stilte bestaat op dit moment niet. En ok, als je vanuit huis werkt dan heb je constant te maken met elektronica als een laptop, smartphone en de muziek die op de achtergrond aanstaat. Eigenlijk word ik de hele dag door overprikkeld.

De laatste tijd begint het me steeds meer op te vallen hoe weinig stilte er in én om mij heen is. Een dag ‘stilte’ zou zeker geen kwaad kunnen. Ik heb het weleens eerder gedaan en het ging mij behoorlijk makkelijk af. Maar als ik het nu nog een keer doe, zou het inderdaad wel interessant zijn om op te schrijven wat er allemaal in mij opkomt. Mijn hoofd loopt eigenlijk constant over van de gedachten en emoties waar ik geen aandacht aan besteed omdat ik ‘betere’ dingen te doen heb.

Zonde van al die gedachten en emoties, want er zit volgens mij heel veel waardevols/inspiratievols tussen. Wie weet wat ik er allemaal uit kan filteren als ik er eens goed de tijd voor zou nemen? Het wordt dit weekend toch mooi weer? Laat ik dan eens een dagje ‘ontpluggen’, naar buiten gaan, en mijn pen en notitieboekje paraat houden.

~ Las jij weleens een stiltedag in? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

62 Stiltedag © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 6 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *