365 Dagen Positief ~ Lachen?

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 60e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin het volgende gezegde: “Een lachend gezicht heeft zeventien spieren nodig, een boos gezicht drieënveertig”. Met andere woorden: hoe wil jij oud worden? Met lachrimpeltjes om je ogen of met bittere diepe groeven rondom je mond? En… lachen kost stukken minder energie ten opzichte van boos voor je uit kijken.

Iemand zei laatst tegen mij: ‘Ik lach altijd’. En terwijl ik naar de persoon in kwestie keek, realiseerde ik mij dat dit nooit gezond kan zijn. Als je boos bent moet je dat toch ook eens kunnen uitten? Lekker met een gezicht op storm rondlopen, absoluut niet aanspreekbaar zijn en alles afkraken. Ik bedoel, soms wil/moet je echt even aan je frustraties toegeven om daarna weer als een zonnetje door het leven te kunnen gaan.

Kijk, zoals ik in de puberteit was – met een gezicht dat continu op storm stond – daar pleit ik natuurlijk niet voor hè. Maar toen ik laatst boos was met een brede lach op mijn gezicht, raakte ik alleen maar meer gefrustreerd omdat het zó tegenstrijdig was, niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen om mij heen. Daarom, met lachen is niets mis. Maar soms moet je eerst even goed boos zijn geweest om weer oprecht te kunnen lachen… en die extra paar rimpeltjes te creëren rondom je ogen ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

60 Lachen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 4 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *