365 Dagen Positief ~ Angst

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 59e e-mail van 365 Dagen Positief over het accepteren van angst. Alles is zoals het is, en angst hoor ook bij het leven. Zodra je je angst kan accepteren, en de ruimte voor jezelf creëert om te luisteren naar de onderliggende boodschap, dan pas kun je je angst loslaten.

‘Voor wie ben jij eigenlijk wel bang?’ hoorde ik laatst. Ik moest er stiekem om lachen, kennelijk maak ik een soort onverschrokken indruk op anderen. Maar ook ik heb mijn angsten. Voor het onbekende, maar ook voor onbekenden. Ik ben extreem eenkennig en ik houd niet van veranderingen of simpelweg niet weten waar ik aan toe ben, en daar ligt ook meteen de verklaring voor mijn angst(en).

Niet weten waar ik aan toe ben, is al mijn hele leven mijn grootste ‘olifant op de weg’. Verhuizen = alles wat vertrouwd is achterlaten en opnieuw beginnen = eng. Nieuwe opleiding of nieuwe werkomgeving = nieuwe mensen = eng. Bijna twintig jaar dezelfde arts hebben en dan naar een nieuwe arts gaan = eng. Bungeejumpen = aan een touw de diepte inspringen = weer niet eng… Ja, ik weet toch wel dat ik weer omhooggetrokken word.

Bij mij gaat het er dus eigenlijk niet om dat ik mijn angst los kan laten, maar dat ik mezelf leer vertrouwen, dat ook al is iets (eng en) onbekend, dit niet betekent dat alles in het honderd zal lopen. Nog nooit is het voorgekomen dat ik mij niet aan heb kunnen passen aan nieuwe situaties en mensen. Nog nooit:

Alles kwam altijd goed en alles komt altijd goed. 

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

59 Angst © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 3 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *