365 Dagen Positief ~ Situaties

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 58e e-mail van 365 Dagen Positief beginnend met de volgende vraag: wat zit je dwars? Maak eens een overzicht van alles wat je dwars zit, licht daarvan één ‘uitdaging’ uit en ga ermee aan de slag door verschillende manier te bedenken (en op te schrijven) hoe hiermee om te gaan zodat je een punt kunt zetten achter de hele situatie en er geen energie meer aan te verspillen.

Mensen, ik heb er écht over nagedacht… Maar ik kan op dit moment niets bedenken wat mij dwarszit en waarvoor ik op zoek wil naar manieren om er geen (loze) energie meer aan te hoeven besteden. Misschien dat hieruit ook wel blijkt dat  mijn streven om positiever in het leven te staan, vruchten begint af te werpen.

Voorheen zou ik zeker weten een hele waslijst aan dingen – en mensen – op kunnen stellen die mij dwarszitten. Maar nu vallen al die dingen en mensen onder de categorie ‘het is zoals het is, en als ik daar iets aan kan doen, dan doe ik er iets aan, kan ik er niets aan doen, dan doe ik er ook niets aan’. Dit gaat niet zozeer om loslaten, maar om accepteren.

Ik heb ontdekt dat voor mij het belangrijk is om de volgende drie-eenheid eigen te maken:

Uitten – Accepteren – Loslaten

Ik hoef echt niet op mijn tong te bijten als iets of iemand mij dwarszit, dit kan ik gewoon uitten. Maar nadat ik het (één of twee of drie… of heel veel keertjes meer…) heb geuit, dan dien ik te accepteren dat de situatie is zoals deze is en een besluit te nemen hoe hier wel – of juist niet – naar te handelen, met als einddoel om de hele situatie los te kunnen laten.

~ Hoe ga jij om met wat je dwarszit? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

58 Situaties © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 2 maart 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *