365 Dagen Positief ~ De Gedachte

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 56e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de volgende tekst van Gautama Boeddha:

De gedachte manifesteert zich in het woord,
het woord manifesteert zich in de daad,
de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte,
en de gewoonte verhardt zich tot een karakter.

Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt,
en laat haar voortkomen uit liefde
ontstaan uit begaanheid met alle wezens.

Zoals de schaduw het lichaam volgt,
zo worden wij wat we denken.
Alles wat een begin heeft,
heeft ook een einde.
Sluit daar vrede mee en alles komt goed.

Timmerlieden vormen het hout;
pijlenmakers maken pijlen;
de wijze vormt zichzelf.

Eigenlijk had dat laatste stukje van mij weggelaten kunnen worden, de boodschap was al duidelijk. Inderdaad, je karakter vormt zich naar de gedachten die je hebt. Ik weet dat als ik negatief denk, ik daarmee ook mijn karakter op een negatieve manier beïnvloedt. En ja, de combinatie negatieve gedachten en het hart op de tong hebben heeft nog weleens ongemakkelijke situaties tot gevolg ;)

Mijn opa heeft weleens gezegd: ‘Alles is liefde.’ Maar ik vond dat altijd een onzinnige uitspraak. Waarom deden mensen dan slecht, dachten ze slecht, spraken ze slecht? Maar nu ik erover nadenk heb je liefde natuurlijk in alle gradaties, ook de liefde voor ‘slechte’ dingen, zoals een voorliefde voor ‘macht’. En ik ben ervan overtuigd dat een ‘hang naar macht’ – over anderen – werkelijk het aller-slechtste in een mens naar boven haalt.

En daarom is het zo van belang om gedachten voort te laten komen uit liefde “uit begaanheid met alle wezens”. Een wijze (liefdes)les…

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

56 De Gedachte © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 28 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *