365 Dagen Positief ~ Kruisje

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 55e e-mail van 365 Dagen Positief over de alom bekende uitspraak “Ieder huisje heeft zijn kruisje”. Iedereen krijgt zijn/haar portie ‘ellende’ te verduren, maar hoe iemand zich laat beïnvloeden door dit ‘kruisje’ is afhankelijk van hoe daarmee om wordt gegaan. Ga je zwelgen? Of maak je van het kruisje een stel ‘krukken’ en ga je op zoek naar de mogelijkheden van de situatie waarin je je bevindt?

Dat ik weet hoe ik mogelijkheden uit een ‘nasty’ situatie weet te halen, heb ik de laatste jaren (hopelijk) toch wel bewezen. Van mijn kruisje heb ik geen krukken gemaakt, maar gekocht ;) De beste lange termijn investering al zeg ik het zelf. Uiteindelijk zal ik ze (af en aan) zo’n vijf jaar moeten gebruiken en dan kun je ze maar beter bij de hand hebben… Letterlijk.

Maar met mijn (loop)krukken heb ik een haat-liefde verhouding. Aan de ene kant zorgen ze ervoor dat ik mezelf (de eerste maanden na een operatie) kan verplaatsen. Aan de andere kant staan ze ook symbool voor het feit dat ik tot vier keer toe bijna niets kan doen zonder de hulp van anderen én steeds weer opnieuw moet leren lopen. Ik gooi ze daarom altijd – haast letterlijk – zo snel mogelijk weer aan de kant.

Ja, ik heb het er meer dan eens heel moeilijk mee gehad, ook op een ‘hels’ breekpunt gezeten, maar lekker zielig gaan doen tegen de rest van de wereld om medelijden mee te wekken… Nee, daar is mijn ego veel te groot voor. Fysiek (bijna) niets kunnen doen, zorgde ervoor dat ik na ging denken over wat ik wél kon doen. Resulterend in mij blog, mijn initiatief om als freelance tekstschrijver aan de slag te gaan en als redacteur – op vrijwillige basis – vanuit huis te werken.

Kruisje? Ik kan ontzettend veel waarmaken vanuit mijn huisje…

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

55 Kruisje © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 27 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *