365 Dagen Positief ~ Geduld

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 52e e-mail van 365 Dagen Positief  over ‘alledaagse’ mindfulness oefeningen. Over het in alle rust en aandacht uitvoeren van dagelijkse bezigheden en je daarmee volledig bewust zijn van het moment en hierdoor alle gedachten in je hoofd te laten voor wat ze zijn. 

Ok dan, gezien het feit dat ik meditatie en ontspanningsoefeningen nog steeds tien keer niets vind – en daar ook niet snel verandering in zal komen – maar ik toch echt iets moet wil doen aan die hoge versnelling, waarin de gedachten in mijn hoofd over elkaar heen struikelen, is een ‘alledaagse’ mindfulness oefening een klein stapje in de (hopelijk) goede richting  om het toch wat stiller te krijgen in mijn hoofd.

Een paar jaar geleden heb ik zelfs een cursus mindfulness gevolgd, waarin mij ook al werd aangeraden om kleine en dagelijkse dingen met meer aandacht te doen. Toen heb ik het allemaal een beetje langs me heen laten gaan, teveel op zoek naar de snelle oplossingen denk ik. Maar ja, niets in het leven gaat over één nacht ijs. Wil ik meer rust in mijn hoofd dan zal ik er tijd en energie in moeten steken.

En misschien, nee ik weet het wel zeker, hoef ik de lat ook niet meteen heel hoog te leggen. Een paar seconden rust en bewustzijn tijdens het koken of tanden poetsen is toch een begin? Te veel, te snel, dat is eigenlijk ook mijn grootste valkuil. Geduld opbrengen, Lies:

G E D U L D… is een… geduldige zaak.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

52 Geduld © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 24 februari 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Geduld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *