365 Dagen Positief ~ Verleden

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 51e e-mail van 365 Dagen Positief  met een ontspanningsoefening om pijn en verdriet uit het verleden los te laten, en dan in het bijzonder de persoon/personen die daar de oorzaak van waren. Op die manier neem je verantwoordelijkheid voor je leven en kun je hier kracht uithalen. 

Ik schreef al eens eerder dat ik niet echt van het mediteren ben, en ontspanningsoefeningen zijn voor mij de runner ups die niet bovenaan mijn rijtje van favoriete bezigheden staan. Toch ben ik het er mee eens dat het belangrijk is om oud zeer uit het verleden los te laten. Maar tegelijkertijd voel ik ook  veel weerstand in mij opkomen om (weer) in het verleden te wroeten, en al het oud zeer los te maken, door terug te denken aan personen die ik gewoonweg wil vergeten.

Liever laat ik het verleden in het verleden, zonder er verder een oordeel over te vellen, hetzij goed of fout. Hierin probeer ik mij voor te houden dat er niets meer aan (het verleden) te veranderen is, niet de acties van anderen, ook niet de (re)acties van mijzelf. Het verleden is een wijze les geweest om de dingen in het heden en de toekomst anders aan te pakken… of misschien ook wel helemaal niet. Sommige personen dien je gewoon de rug toe te keren zonder er verder nog energie in te steken, hetzij fysiek of emotioneel.

Maar voor de geïnteresseerden, dit is de ontspanningsoefening:

Sluit je ogen. Ontspan en richt je op je ademhaling. Adem rustig in naar je buik en adem rustig weer uit. Als je je rustig en ontspannen voelt ga je in gedachten naar een mooie plek. Dit kan bijvoorbeeld een mooi plekje in de natuur zijn. Zie nu in gedachten de persoon die je heeft gekwetst of pijn heeft gedaan. Kijk deze persoon aan en vertel wat je pijn heeft gedaan. Stop vervolgens alle leed, pijn en verdriet in de mand van een grote luchtballon. Je kunt ook deze persoon in de mand stoppen. Het vuur in de ballon steek je aan en langzaam zie je de mand met de persoon, je verdriet, pijn en leed opstijgen en uit het zicht verdwijnen. Haal nu heel diep adem en voel de opluchting van de pijn die je bent kwijt geraakt. Nu kun je weer tot jezelf komen en in het dagelijkse leven terugkeren.

~ Hoe laat jij het verleden in het verleden? ~

Dream On & Write On
Liselore

P.S. Zometeen om 12u gaat er ook weer een Quote On! online.

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

51 Verleden © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 23 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *