365 Dagen Positief ~ Keuzes

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 50e e-mail van 365 Dagen Positief beginnend met een quote van Mark Twain“Doe altijd het goede. Het zal sommige mensen blij maken en de rest verbazen.” Keuzes en afwegingen moeten continu gemaakt worden. Wat krijgt voorrang en in welke keuze ligt het grotere belang? Soms is dat kiezen voor jezelf, soms is dat een ander helpen, maar kies altijd voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid.

De juiste keuze maken… Ik merk dat ik vaak voor ‘veilige’ of ‘gewenste’ keuzes ga. Keuzes gebaseerd op een rationele benadering, de weg van de minste weerstand of datgene kiezen waarvan ik denk dat het van mij verwacht wordt. Ik cijfer mezelf ook heel vaak weg als het gaat om keuzes waar anderen bij betrokken zijn. Dan wil ik wenselijk gedrag vertonen, terwijl het eigenlijk angstig gedrag is.

Soms ook maak ik heel impulsieve keuzes. Die lopen ook niet altijd ‘goed’ af, maar als ik terugkijk op de keuzes met een nasmaakje, dan zijn dat eerder de keuzes waar ik te lang over heb nagedacht, keuzes die ik teveel heb gerationaliseerd en nog vaker de keuzes om iets niet dan wel te doen.

Mijn les in het maken van keuzes is om de dingen gewoon te doen. Niet over-analyseren en niet ‘bang’ zijn voor wat anderen van mijn keuzes zullen denken. Het is mijn leven en ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie. En mocht het achteraf gezien toch niet de beste keuze geweest zijn, dan bezit ik nog steeds (voldoende) gezond verstand om mij uit elke situatie te redden. 

~ Waar baseer jij je keuzes op? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

50 Keuzes © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 22 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *