365 Dagen Positief ~ Potlood

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 49e e-mail van 365 Dagen Positief  met daarin een tekst van Paulo Coelho:

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij:
“Oma, schrijf je een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt? Of schrijf je misschien een verhaaltje over mij?”

Zijn oma stopte met haar brief, glimlachte, en zei:
“Ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan de woordjes die ik schrijf, is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later als je groot bent, net zoals dit potlood wordt.”

Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood, maar kon er niets bijzonders aan ontdekken.
“Maar het is gewoon een potlood.”

“Het is maar hoe je ernaar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou tot iemand zullen maken die altijd in vrede met de wereld zal leven. Maar dan moet je ze wel onthouden.

Ten eerste:
Je zult misschien grootse daden verrichten, maar je mag nooit vergeten dat er een hand is die je leidt. Deze hand noemen we God, en hij zal je altijd leiden volgens zijn wil.

Ten tweede:
Af en toe moet je stoppen met schrijven om de punt te slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er wel scherper van. Dus, je moet wat pijn kunnen verdragen, het maakt je tot een beter mens.

Ten derde:
Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je fout schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is, maar belangrijk om rechtvaardig door het leven te kunnen gaan.

Ten vierde:
Het belangrijkste van het potlood is niet het hout of de buitenkant, maar het grafiet dat erin zit. Dus, wees steeds bezorgd om wat er binnen in je gebeurt.

Ten slotte:
Het vijfde wat een potlood bijzonder maakt: het laat altijd een spoor achter. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen achter zal laten en probeer je daar voortdurend bewust van te zijn.”

Wat een wijsheid er allemaal schuilt in een potlood ;) Het grappige is dat ik heel graag met potlood schrijf, maar nu kijk ik toch echt met een ander oog naar mijn potloden. Puntsgewijs:

Ten eerste:
Ik geloof niet in een God (zoals verkondigt door de kerk) maar ik geloof zeker in een groter ‘iets’ en dat ik dit leven leef om bepaalde lessen te leren en dat daarom niets toeval is.

Ten tweede:
Pijn is zeker niet fijn – I KNOW… – hetzij mentaal of fysiek, maar ik ben er ook van overtuigd: NO PAIN, NO GAIN!

Ten derde:
De dingen die fout zijn gegaan kan ik natuurlijk niet uitgummen, maar ik kan het inderdaad wel op een andere manier benaderen door mijn fouten (waar mogelijk) te corrigeren én ook toe te geven dat ik fouten heb gemaakt.

Ten vierde:
Het gaat inderdaad om de binnenkant, het innerlijk, en dat vergeet ik nog weleens. Uiteindelijk is schone schijn alleen maar schone schijn, hoe ik mezelf voel van binnen is gewoon prioriteit nummer 1.

Ten slotte:
Elke actie en reactie laten een blijvende indruk achter, op een ander maar ook op mijzelf, en in die zin zou het inderdaad beter zijn om mij daar meer bewust van te zijn, wat ook weer samenhangt met de eerste vier punten.

Nooit meer zal ik op eenzelfde manier naar een potlood kijken… ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

49 Potlood © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 21 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *