365 Dagen Positief ~ Emoties Herkennen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 48e e-mail van 365 Dagen Positief  over hoe we niet goed naar onze emoties luisteren en dit vertalen naar waar we behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan het uiten van boosheid, rust nemen als je moe bent, (uit)huilen bij verdriet enz… De vraag is: herken jij je emoties?

Nou ja, ik herken zeker mijn emoties, maar vervolgens doe ik er alles aan om deze te onderdrukken of te over-analyseren naar waar het allemaal vandaan komt. Het ‘vertalen’ naar waar ik behoefte aan heb, dat doe ik dan weer zeer zelden. En natuurlijk ga ik daarmee keihard over mijn eigen grenzen heen.

Ben ik moe? Dan houd ik mezelf wakker. Ben ik verdrietig? Dan slik ik mijn tranen in. Ben ik boos, zoals afgelopen weekend, dan zet ik een lach op. Een vriendinnetje, tegen wie ik van het weekend vertelde dat ik boos was, zei heel terecht: ‘Wees dan gewoon boos! Wat lach je nou?’

Inderdaad, wat zat ik nou te lachen terwijl er niets te lachen viel? Ik was BOOS! Ik was GEFRUSTREERD! En man! Wat maakt het ook uit? Als ik zin heb om een heel weekend boos en gefrustreerd te zijn, dan doe ik dat toch lekker? Dat kost stukken minder energie dan het allemaal maar onderdrukken.

Voornemen: herkennen en luisteren naar die emoties! :)

~ Herken jij je emoties en handel je er vervolgens naar? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Emoties Herkennen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 20 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *