365 Dagen Positief ~ De Kleine Dingen

Gisteren ontving ik mijn 44e e-mail van 365 Dagen Positief  over toewijding. Over jezelf nuttig voelen en betekenisvol zijn. Over grote dromen en kleine daden en dat het er niet om gaat wat je doet, groots of klein, alles wat je doet, doet ertoe. En jij als persoon doet er ook toe. Bovenaan de e-mail werd Helen Keller geciteerd:

“Mijn wens is een grootse en edele taak te vervullen, maar mijn belangrijkste plicht is om kleinere taken te vervullen alsof ze groots en edel zijn.”

Ik werd vooral aangesproken door het citaat van Helen Keller. Ik denk dat we allemaal wel onze dromen hebben (gehad) waarin we grootse daden stellen en daar weer een groots gevoel van eigenwaarde aan verbinden. Maar hoe reëel is dat eigenlijk? Natuurlijk, blijf altijd dromen, anders heb je geen doel, maar vergeet niet dat het de kleine dingen zijn die (vol overgave) worden volbracht en het ware geluk in te vinden is.

Mijn droom om een beroemde zangeres te worden, hing ik al heel lang geleden aan de wilgen. Niet omdat ik geen geweldig goede zangeres ben – want dat ben ik simpelweg niet – maar omdat ik er niet gelukkig van zou worden. Het zou mij niet de zingeving brengen die ik zocht – en zoek – in mijn leven. Ik hoef niet beroemd te zijn.

Ik wil gelukkig zijn, zo gelukkig dat ik elke dag weer voldoening haal uit de kleine dingen.

[Tweet bovenstaande quote]

En daar zou ik wel heel graag om herinnerd willen worden. Om de kleine dingen, niet om de grootse dingen. Hmmm… eigenlijk wil ik dus wel een beetje beroemd zijn. Ah ja, zoals ik al zei: altijd blijven dromen ;)

Dream On & Write On
Liselore

P.S. Zometeen om 12u weer een Quote On!

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

44 De Kleine Dingen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 16 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *