365 Dagen Positief ~ Probleem / Kans

Gisteren ontving ik mijn 43e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de welbekende uitspraak “er zijn geen problemen alleen maar uitdagingen”, gevolgd met de opdracht om op te schrijven wat ik eerst als een probleem zag en later als een kans. 

Nou ja, daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Ik zit nog steeds middenin mijn ‘probleem/kans’ en dat heeft  alles te maken met mijn operaties en revalidaties. Sinds oktober 2011 heeft mijn leven een wending van 180 graden gemaakt en is  niets meer hetzelfde geweest zoals voor die tijd.

Wat ik de laatste jaren mee heb gemaakt (op medisch/fysiek gebied), en de komende jaren nog mee zal maken, is meer dan dan de gemiddelde persoon ooit in zijn/haar leven mee zal maken. In het begin heb ik me daar ontzettend tegen verzet, wist ik niet hoe ik het een plekje moest geven dat ik geen ‘normaal’ leven meer had.

Maar uiteindelijk begon ik in te zien dat ik me kon verzetten tegen het feit dat ik bijna ‘niets’ meer kon, of dat ik er alles uit kon halen wat eruit te halen was. ‘Veroordeeld’ tot maanden op de bank zitten geeft je alle tijd om te reflecteren op je leven voor die tijd en na te denken over de toekomst.

Ik begon met schrijven, begon te bloggen, nam een paar maanden geleden een redactiefunctie aan (op vrijwillige basis) en begon in te zien dat mijn leven helemaal niet zo’n groot probleem was, want door alle problemen werd ik fysiek misschien wel zwakker maar mentaal alleen maar sterker.

Over een paar jaar is al het medische ‘gedoe’ achter de rug en dan heb ik nog een hele toekomst voor me om in te vullen zoals ik wil. En vooral dat stukje ‘zoals ik wil’ is een waardevolle les – kans – geweest. Had ik deze break niet gehad in mijn leven, dan was ik misschien nooit bij mezelf te rade gegaan over wat ik echt uit mijn leven wil halen, wat ik wil bereiken.

Leefde ik voor de operaties een beetje op de automatische piloot, inmiddels heb ik geleerd om een oog op mijn toekomst te houden en daar vandaag al mee aan de slag te gaan.

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

43 Probleem Kans © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 15 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *