365 Dagen Positief ~ Gedachten

Gisteren ontving ik mijn 42e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de volgende wijsheid van Eknath Easwaran:

Er zijn drie vormen van geweld:
één: door onze daden,
twee: door onze woorden,
en drie: door middel van onze gedachten…

De wortel van alle geweld
is in de wereld van gedachten,
en dat is de reden waarom
het trainen van de geest
zo belangrijk is.

Komt ze weer hoor…: Spot on! Bovenstaande is zó waar, je kunt wel (leren) letten op je gedrag en op je woorden, maar als je gedachten nog steeds alle (negatieve) kanten opgaan, dan ben je pas halverwege, of misschien niet eens echt op weg. Ik vind het moeilijk hoor. Hoewel ik steeds meer let op mijn – licht ontvlambare – gedrag en bijkomende uitspraken, hobbelen mijn gedachten daar nog steeds een behoorlijk eind achteraan.

Ik heb het weleens geprobeerd: mediteren. Maar het lukte maar niet om mijn gedachten onder controle te krijgen / te laten voor wat ze zijn / te focussen op het nu / welke vorm ik ook maar bedenken om een beetje meer rust te krijgen in mijn hoofd. Jammer, en ergens weet ik ook wel dat ik er gewoon meer wilskracht voor moet kweken en iets meer doorzettingsvermogen kan ook geen kwaad.

Maar… maar… maar… het is zo moeilijk en het dúúúúrt zo lang! Zucht, kreun en steun. Mediteren. Ik vind het gewoon helemaal niets aan. Maar ja, wat dan? Ik kan toch niet genoegen nemen met alleen maar ‘uiterlijke’ schijn, en vervolgens de meest lelijke dingen in mijn gedachten rond laten gaan. Hoewel ik ‘ter verdediging’ wel wil aanvoeren dat een potje vloeken soms heel erg op kan luchten – ook al doe ik het dan niet meer hardop ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

42 Gedachten © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 14 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *