365 Dagen Positief ~ Boos?

Gisteren ontving ik mijn 41e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin een les van Boedha. Een les om je niet te laten beïnvloeden door de boosheid van een ander naar jou toe gericht. Immers, wat je niet aanneemt keert terug naar de zender. Ook zal de les andersom gelden, als jij boos wordt op een ander, en de ander laat zich er niet door raken, zul je alleen maar jezelf hebben met je boosheid.

Ik ben echt geen uitzondering op de regel als ik eerlijk toegeef er niet tegen te kunnen als iemand boos op mij is. En natuurlijk zitten daar ook gradaties in, gradaties die ik onderverdeel naar terecht of onterecht. Is iemand terecht boos op mij, dan kan ik het mij maar beter wel aantrekken en bij mezelf te rade gaan wat het is dat de ander boos is op mij en hier een (wijze) les uithalen om herhaling te voorkomen.

En dan is er nog het geval wanneer mensen ‘onterecht’ boos op mij zijn. Negen van de tien keer komt dit omdat ik – onbewust – de meest gevoelige punten kan raken met behoorlijk rechtstreekse uitspraken. En de één pakt dit nu eenmaal beter op dan de ander die in de verdediging schiet en boos wordt… op mij. Voorheen triggerde dat bij mij een hard-tegen-hard-reactie. Maar hard tegen hard, heeft nog nooit iets opgelost.

Inmiddels heb ik ook wel geleerd dat als iemand er nog niet aan toe is om ‘confronterend eerlijk’ naar zichzelf te kijken, dat hun keuze is, ook hoe zij hierop reageren. Willen ze daarom boos worden op mij? Best, maar ik trek het mezelf niet meer aan:

Jouw boosheid is jouw probleem, ik maak er niet mijn probleem van.

[Tweet bovenstaande quote]

Makkelijk? Nee. Noodzakelijk? Ja. En op deze manier leer ik ook om eerst naar mezelf te kijken als ík boos ben op een ander. Want: is mijn boosheid terecht of onterecht en welke les dien ík eruit te halen?

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

41 Boos © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 13 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *