365 Dagen Positief ~ Let There Be Light

Gisteren ontving ik mijn 40e e-mail van 365 Dagen Positief over ‘grijze hemels’. Een grijze hemel waar de zon aan is onttrokken door een dik wolkendek, synoniem aan de grijze dagen/tijden wanneer je niet weet wat je met jezelf aan moet en je in een dip belandt. Maar wolken drijven voorbij en daarachter zal altijd de zon blijven schijnen. Het gaat erom dat, hoe hard het ook ‘stormt’ in je leven, de wolken altijd weer voorbij zullen drijven en de zon weer gaat schijnen.

Ik kan letterlijk en figuurlijk niet zonder licht. Ronduit depressief word ik van donkere ruimtes en donkere dagen. Mijn tafel, waarachter ik elke dag aan het werk ben, staat niet voor niets tegenover een raam zodat er altijd daglicht op mijn gezicht schijnt. Werken op een kantoor waar geen daglicht binnen zou komen? Dat zou voor mij echt een straf zijn. Ik heb natuurlijk licht nodig om productief te zijn en lekker in mijn vel te zitten.

Op dit moment ben ik ook op zoek naar een woning en één van mijn belangrijkste eisen – naast een veilige buurt – is dat de woning ‘licht’ is. Ik wil overdag geen lamp(en) aan hoeven te doen om het gevoel te krijgen dat het ochtend of middag is, in plaats van avond of nacht. Ik snap ook niet dat mensen overdag hun gordijnen dicht hebben en letterlijk in het donker kunnen leven. Mij niet gezien.

Maar (dag)licht is niet alleen ‘psychisch’ voor mij van belang, ook fysiek. Als ik geopereerd ben dan kan ik mij ten eerste geen depressie veroorloven, en daarnaast heeft mijn lichaam moeite het bevorderen van een goede botgroei, en een bot groeit nu eenmaal beter als het lichaam voldoende vitamine D uit natuurlijk licht kan ‘absorberen’.

Nee hoor, laat voor mij de zon maar schijnen, letterlijk en figuurlijk.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

P.S. Zometeen om 12u verschijnt er weer een nieuwe O-notities online!

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

40 Let There Be Light © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 12 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *