365 Dagen Positief ~ Schoon Genieten

Gisteren ontving ik mijn 38e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de volgende opdracht:

Focus er vandaag op om van elke moment te genieten. Als je merkt dat je piekert of spijt hebt over een moment uit het verleden, kijk dan omhoog naar de lucht en lach om jezelf.
Denk: ‘Oeps, heb ik het wéér gedaan!’ En breng jezelf terug naar het heden.

Soms heb ik van die dagen – en in dit geval een weekend – dat er niets productiefs uit mijn handen komt. Niet dat ik niets te doen heb, je wilt mijn to-do (wunder)list niet zien, je zou acuut in de stress schieten, maar dit weekend had ik er gewoon geen zin in. Soms heb ik dat, en wil ik alleen nog maar… schoonmaken!

Dit weekend was het dus grote-schoonmaak-tijd, maar waar ik voorheen dan best kwaad op mezelf was dat er eigenlijk ‘belangrijker’ dingen te doen waren, heb ik me er ditmaal bij neergelegd dat er van enige ‘belangrijke’ productiviteit geen sprake zou zijn. Maandag is ook weer een dag om aan het werk te gaan, ook al heb ik dan geen ‘echte’ baan, weekend mag best weekend zijn.

En van schoonmaken… daar kan ik ontzettend van genieten, vooral van het eindresultaat. Ja! Echt waar. En om er een schepje bovenop te doen, heb ik mijn hele slaapkamer ook maar meteen verbouwd nadat ik van de week door mijn bed heen was gezakt. Ja! Echt waar. Tja, soms kun je pas echt genieten als de ruimte om je heen (weer) helemaal op orde is ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

38 Schoon Genieten © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 10 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *