365 Dagen Positief ~ Ik Heb Het Goed

Gisteren ontving ik mijn 36e e-mail van 365 Dagen Positief, speciaal voor de perfectionisten onder ons. De boodschap: laat je perfectie vandaag eens even varen. Adem in. Adem uit. Het leven is misschien niet perfect, maar het is zeker goed.

Tja, wat kan ik zeggen, het is gewoon waar. Waarom zouden we – ik – het leven moeilijk maken terwijl dat nergens voor nodig is? Heb ik het slecht? Nee…:

Ik heb een dak boven mijn hoofd. Honger ken ik niet. Water kan ik gewoon uit de kraan drinken. Ik verveel me nooit, ben altijd (nuttig) bezig. Ik heb een sociaal netwerk/vangnet bestaande uit familie en vrienden. Ik ken geen angst omdat ik in een land woon waar de granaten en bommen niet om mijn oren vliegen zodra ik een stap buiten de deur zet, of waar een rebel om de hoek op de loer ligt, of waar ik opgesloten word in huis omdat ik een vrouw ben. Niemand zal mij ooit een strobreed in de weg leggen om mijn mening te uitten. Ik heb meteen toegang tot medische zorg als dat nodig is…

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de boodschap is wel duidelijk toch?

Het is natuurlijk een kwestie van perspectief. Maar ik heb het gewoon goed. Punt.

[Tweet bovenstaande quote]

Ik wens jullie allemaal een GOED weekend ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

36 Ik Heb Het Goed © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 8 februari 2014, by : Liselore

One thought on “365 Dagen Positief ~ Ik Heb Het Goed

  1. Pas wel op met deze gedachte alleen. Het klinkt positief: relativeren en zien dat je het goed hebt. Maar het kan ook de andere kant op werken. Stel je voelt je een keertje down en dit is nergens aan te wijten, dan kan dit deprimerend werken. “Ik heb het toch immers goed”, “Ik moet niet zo zeuren, kijk naar de mensen die het slechter hebben”. Dat zou dan betekenen dat je je nooit een dagje kut mag voelen, omdat je het niet kunt verantwoorden, en dat is natuurlijk verkeerd om.
    Het is natuurlijk wel positief om er zo nu en dan bij stil te staan. Stil staan dat we het hier in Nederland gewoon ultiem goed hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *