365 Dagen Positief ~ Laat Los

Gisteren ontving ik mijn 35e e-mail van 365 Dagen Positief  met de simpele boodschap: “Houd je niet vast aan iemand die je pijn doet”. Soms is het een bittere pil om te slikken wanneer je voor jezelf moet erkennen dat een ander niet om je geeft – ook al is dit andersom wel het geval – en jou alleen maar pijn doet. Laat deze persoon los en kies voor jezelf.

Het is zo’n simpele boodschap en universele waarheid. Laat los wat je een negatief gevoel geeft, of het nu gaat om een situatie of een persoon. Maar zo simpel is het niet. Ik heb het schrijven van deze blogpost heel lang voor me uitgeschoven omdat ik merkte dat het een gevoelige snaar raakte.

Ik ben niet goed in loslaten, ik ben een heel eind op weg – met name als het aankomt op situaties die mij ongelukkig maken of een rotgevoel geven. Maar als het op personen aankomt, dan ben ik een emotionele stuiterbal. Tegen beter weten in blijf ik me vastklampen aan de valse hoop dat, als ik maar aardig genoeg doe, geduldig genoeg ben en begripvol genoeg, dat het vanzelf wel (weer) goed komt.

Maar komt het werkelijk ooit nog goed als de één niet lijkt te geven om de gevoelens van de ander, en de ander juist weer teveel geeft om de gevoelens van de één? Zelfs de mensen die schreeuwen dat ze er niet om malen wanneer anderen hen niet mogen, zullen het er moeilijk mee hebben als iemand waar zij wel om geven niet om hen geeft.

Natuurlijk, mensen mogen denken van mij wat ze willen… zolang het onbekenden zijn of als ik hen ook niet mag. Maar zodra het iemand is die voor mij van betekenis was/is, dan wordt het een ander verhaal. Dan word ik onzeker en verdrietig. Ik ben ook maar een – gevoelig – mens. Maar ergens is dat ook wel mijn kracht, ik geef niet zomaar – iemand – op, waarbij ik mij inmiddels wel realiseer:

De balans tussen niet opgeven en loslaten is flinterdun.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

35 Laat Los © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 7 februari 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Laat Los

  1. Herkenbaar, ik heb daar ook erg veel moeite mee. Ik heb het wel eens gedaan, maar daar vraag ik mij nog steeds vanaf of het nou wel de juiste beslissing is geweest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *