365 Dagen Positief ~ Zijwegen

Gisteren ontving ik mijn 34e e-mail van 365 Dagen Positief, de inhoud van het bericht ging over de doelen die je in je leven hebt en hoe je je daar soms zo op blindstaart, dat de reis die eraan vooraf vergeet. Tijdens die reis kunnen er ook dingen anders gaan of tegenzitten. Dit is niet erg, het is juist belangrijk dat je leert te accepteren wat er op je pad komt tijdens je reis naar het bereiken van je doelen.

Ik heb zoveel doelen – voornamelijk dromen. Maar ik heb niet de ‘illusie’ dat ik ze allemaal waar kan maken. Juist omdat ik meer opga in de weg – de reis – er naartoe, en omdat ik weet dat ik de zijwegen niet kan weerstaan. Tot nu toe zijn er maar weinig doelen die ik heb bereikt door één rechte weg te bewandelen, of door een enkele reis te boeken zonder overstappen, waardoor ik vaak eindig op een heel andere eindbestemming dan ik van tevoren had gepland.

Bereik ik daardoor niets of weinig in mijn leven? Nee, helemaal niet. Ik sta simpelweg open voor de verschillende bestemmingen waar mijn ‘reizen’ kunnen eindigen. Zo is het altijd gegaan, en ik heb er geen behoefte (meer) aan om mij daartegen te verzetten. Als het leven iets anders voor mij in petto heeft, dan ik allemaal van tevoren had bedacht, dan is dat maar zo. Daarom durf ik ook groots te dromen, grootse doelen te stellen, en deze na te streven. Je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt.

Iemand zei ooit tegen mij: ‘Je hebt zoveel dromen, zoveel wensen, dat is niet reëel!’ Maar dat doet mij werkelijk niets, want weer iemand anders zei ooit ook tegen mij:

Droom er nou maar van. Als je er niet van droomt heb je ook geen doel. 

[Tweet bovenstaande quote]

En zo is het, wie niet durft te dromen, heeft niets om voor te leven en te bereiken. Ik weet nooit waar ik zal eindigen als ik mijn eerste stappen zet op de weg naar het waarmaken van mijn dromen/doelen. Maar ik weet dat de weg vol zal zitten met allerlei mogelijkheden en is dat ook niet waarom een mens zo graag reist? Op zoek naar mogelijkheden om te ontdekken, ontdekken wat de wereld te bieden heeft en wat jijzelf te bieden hebt?

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

34 Zijwegen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 6 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *