365 Dagen Positief ~ Angsthaas

Gisteren ontving ik mijn 32e e-mail van 365 Dagen Positief  over wachten op het ‘perfecte’ moment. En hoe je daarmee eigenlijk alleen maar kansen mist. Blijf niet hangen in het verleden, maar focus je op de toekomst door er in het NU werk van te maken. Om deze boodschap te onderstrepen werd er ook een uitspraak van Deepak Chopra aangehaald: “Het leven wil niet morgen in vervulling gaan, maar vandaag.”

Spot on! – Gisteren hoorde ik trouwens dat dit echt ‘mijn’ stopwoord/zin is ;)

De neiging om teveel op te gaan in het verleden en in de toekomt, in plaats van de focus op het heden te leggen en wat er NU allemaal bereikt kan worden, is een belangrijk (leer)punt voor mij. Ik probeer me er steeds meer van bewust te worden, maar soms merk ik dat wat er al bijna 28 jaar inzit, niet zomaar van de ene op de andere dag om is te buigen. Maar goed, bewustwording is de eerste stap toch?

Soms ga ik zo op in alles wat al is geweest en wat kan gebeuren, waardoor ik vergeet dat de ‘deadline’ om te leven vandaag is. Hierin vertoon ik ook behoorlijk veel uitstelgedrag, wat best wel ‘incongruent’ is – dit is trouwens mijn meest favoriete woord sinds iemand mij jaren geleden omschreef als ‘verbaal en non-verbaal incongruent’ – omdat ik over het algemeen een mentaliteit heb van ‘niet later maar NU!’.

Zou het misschien ook angst zijn? Angst om fouten uit het verleden te herhalen en angst voor het onbekende? Dat als iets ineens helemaal op rolletjes loopt, er ook wegen bewandelt moeten worden die zo onbekend zijn, dat ik het stiekem toch bij het oude wil laten. Waaah! Inzicht van de dag! Ik ben gewoon een angsthaasje!

Maar een angsthaas, blijft een haas én een haas kan heel ver springen.

[Tweet bovenstaande quote]

De eerste sprong heb ik inmiddels gemaakt, ik doe steeds meer dingen die ik voorheen niet zou (durven) doen – met name als het aankomt op sociale activiteiten… *kluizenaar* – en nu is het tijd om verder te springen; de nieuwe paden op en nieuwe lanen in.

~ Voel jij je ook (weleens) een angsthaas? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

32 Angsthaas © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 4 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *