365 Dagen Positief ~ Mogelijkheden

Gisteren ontving ik mijn 31e e-mail van 365 Dagen Positief met als titel: ‘Uit je comfortzone’. De inhoud van de e-mail bestond uit een verhaal over een jongen van tien, die geen linkerarm meer had. Hij keek toe hoe andere jongens judo leerden, maar ging er vanuit dat hij dat nooit zou kunnen, totdat de sensei hem één specifieke judogreep leerde. En ook al snapte de jongen niet waarom hij niet meer judogrepen leerde, hij vertrouwde de sensei en perfectioneerde de judogreep waarmee hij zijn eerste toernooi won. Hoe dat kon? De enige manier om je te verdedigen tegen deze greep… is door de linkerarm van je tegenstander vast te pakken. 

Een mooi verhaal, alleen vind ik de titel ‘uit je comfortzone’ niet passend. Het gaat er in het verhaal immers niet om dat de jongen uit zijn comfortzone stapte, maar om het inzicht dat er meer mogelijkheden zijn dan de beperkingen van zijn eigen lichaam én geest. Ik denk dat juist als je beperkt wordt, je ontdekt tot hoeveel (meer) je in staat bent dan je ooit had gedacht. En ja, hier spreekt de ervaring.

De laatste jaren, en nog steeds, word ik beperkt in mijn bewegingen. Ik loop niet zomaar ergens naartoe, ik kan niet de hele dag in touw zijn zonder dit te voelen in mijn been (of beide benen). Het is alleen geen reden om dan maar niets te doen en te jammeren: ‘dat kan ik nieeeeeet!’ – Jugh, als ik ergens allergisch voor ben, dan is dat het wel. Niet kunnen lopen, betekende voor mij niet dat ik mij niet kon verplaatsen.

Op de momenten dat ik net geopereerd was – en echt nog niet kan lopen – dan zag je mij door door de kamer heen ‘rollen’ op een bureaustoel. Wilde ik van de zomer een stuk fietsen – dat gaat namelijk 100 keer makkelijker dan lopen – maar kon ik nog niet zonder loopkruk, en mocht ik toch ergens willen stoppen; ach joh, daar heb je klittenband voor! Ik had mijn loopkruk binnen twee minuten vastgemaakt aan mijn fiets.

Voor alles is een oplossing te vinden! Beperkingen hoeven je echt niet tegen te houden om dingen niet te doen:

Beperkingen zijn er alleen maar om je aan te moedigen mogelijkheden te ontdekken.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

31 Mogelijkheden © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 3 februari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *