365 Dagen Positief ~ Acceptatie

Gisteren kreeg ik mijn derde e-mail van 365 Dagen Positief. De strekking van de e-mail was dat je in het leven niet altijd (over alles) de controle kunt hebben. Neem het leven zoals het komt. Accepteer. En leer op die manier het positieve in het leven te zien en je hieraan over te geven. Op deze manier zul je meer rust ervaren en zorgelozer in het leven staan.

Oooooh… Ai! Controle. Dat is altijd al een heikel punt voor mij geweest. Al van jongs af aan kan ik de dingen maar moeilijk loslaten of simpelweg accepteren voor wat ze zijn. Ik ben een controlfreak in de meest klassieke vorm van het woord. Noem het rustig obsessief, nog net niet compulsief. Nee, duidelijk niet mijn sterkste punt, en daardoor ook één van mijn belangrijkste (levens)lessen om te leren.

Toevallig trok ik op 1 januari (jl.) een orakelkaart uit De Wijsheid van Het Universum, met de vraag wat 2014 mij zou brengen. Je kunt vast wel raden wat voor kaart ik heb getrokken…: Aanvaarding. Tja, het universum heeft een vreemd gevoel voor humor en timing. Maar het is waar. Juist doordat ik om de haverklap mijn kont tegen de krib gooi, als de dingen niet gaan zoals ik had gewild of verwacht, haal ik mezelf alleen maar meer ellende op de hals. Verzet brengt alleen maar meer negativiteit met zich mee.

Eigenlijk gaat het er niet om of de dingen gaan zoals ik dat zou willen. Maar hoe ik hiermee omga, als ik eindelijk eens leer om de dingen (gebeurtenissen, personen) te accepteren voor wat ze zijn. Of dit nu positief of negatief is. Het belangrijkste is dat ik mij realiseer dat er altijd een (levens)les valt te leren, en dit om kan zetten naar:

Een positieve manier om de wereld, mijn wereld, in te kijken en tegemoet te treden.

[Tweet bovenstaande quote]

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

3 Acceptatie © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 5 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *