365 Dagen Positief ~ Bucketlist?!

Gisteren ontving ik mijn 27e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin de vraag of ik al eens een bucketlist had gemaakt en de vraag wat ik zou doen als ik wist dat mijn leven niet meer zo lang zou duren. Plus de ‘opdracht van de dag’ – je kunt ‘m waarschijnlijk al raden – is om een begin te maken met mijn bucketlist.

In reactie op de eerst vraag: ja, ik heb zelfs meerdere bucketlists gemaakt om deze vervolgens kwijt te raken of in the bucket te mikken omdat ik er niets mee deed. En het antwoord op de tweede vraag… Tja, kun je dat wel vergelijken met het maken van een bucketlist? Want de doelen die ik op mijn ‘gewone’ bucketlist zou zetten, zullen flink verschillen met de doelen die ik op zou stellen als ik nog maar beperkt de tijd had om deze waar te maken.

Daarom stel ik bij dezen TWEE bucketlists op:

Mijn ‘ik-ga-ervan-uit-oud-en-gezond-te-worden bucketlist‘:

 • Een boek/novelle/(korte) verhalenbundel schrijven en publiceren
 • (Goed) gitaar leren spelen
 • Een eigen huisje (druk bezig met zoeken…)
 • Naar het buitenland verhuizen
 • Als freelance tekstschrijver aan de slag (de voorbereidingen zijn achter de schermen al aan de gang)
 • T.z.t. een kindje adopteren
 • Misschien ook wel een keer draagmoeder worden
 • Meer (en beter leren) zingen
 • Een songtekst omzetten naar een compleet nummer
 • Verdiepen in portretfotografie
 • Het noorderlicht zien
 • De archieven induiken in Indonesië en het verleden van mijn opa achterhalen
 • Het land van de Tanah Toraja (Sulawesi Indonesië) bezoeken
 • Uitgebreide geboortehoroscoop laten berekenen

Mijn ‘ik-zal-het-einde-van-het-jaar-niet-halen bucketlist‘:

 • Alles uitpraten met iedereen waar nog iets mee uit te praten valt… of ik zou ze alleen maar omhelzen en zeggen dat alles goed is
 • Alle schepen achter mij verbranden en vertrekken naar waar ik ook maar naartoe wil
 • Dansen tot ik erbij neerval
 • Heel veel zoenen en meer :D
 • Elke dag een dikke laag make-up dragen en mijn mooiste kleren… je weet immers nooit wanneer je zomaar dood neervalt en wie je dan zal vinden ;)
 • Zoveel mogelijk herinneringen opschrijven waarvan ik wil dat ze bewaard blijven
 • Heel veel foto’s maken van alles en (met) iedereen

Apart eigenlijk, hoe je prioriteiten verschuiven naar gelang de tijd die je (nog) hebt…

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

27 Bucketlist © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 29 januari 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Bucketlist?!

  1. Hi Jessie,
   Ik heb altijd geweten dat ik graag een kindje wil adopteren omdat er zoveel kinderen zijn die geen ouder(s) hebben, en ik (denk) daar net zoveel van te kunnen houden alsof het uit mijn eigen buik kwam. Principiële kwestie dus.
   Maar dat neemt niet weg dat ik ook kan begrijpen dat je van jezelf een kindje zou willen krijgen (ik heb wel degelijk een moederinstinct ;)) en ik gezien heb hoeveel verdriet het kan veroorzaken als dat niet lukt… Dan heb ik een gezond lichaam waar ik iemand blij mee zou kunnen maken door hun kind te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *