365 Dagen Positief ~ Niets Is Wat Het Lijkt

Gisteren ontving ik mijn 26e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin een verhaal van Paulo Coelho over dat niets is wat het op eerste gezicht lijkt. Het verhaal kan ik helaas niet delen in deze blogpost omdat ik het vermoeden heb dat er copyright op het verhaal rust, maar het komt erop neer dat gebeurtenissen die in eerste instantie heel ongunstig of heel gunstig lijken, op de lange termijn heel anders uit kunnen pakken.

Inderdaad, niets is wat het op het eerste gezicht lijkt, maar ik sta er niet altijd bij stil en blijf dan te lang hangen in het moment zelf, in plaats van na te denken over de effecten op de lange termijn. Zo had ik 2,5 jaar geleden niet kunnen bedenken dat ik vandaag op een heel ander punt zou staan dan ik toen had gedacht/verwacht.

Ik zou nu eigenlijk in het eindstadium moeten zijn van mijn laatste revalidatie, met twee (zo goed als) rechte benen en een zwaar verminderd risico op vroegtijdige slijtage aan mijn heup-, knie- en enkelgewrichten. Maar ik ben nog niet eens op de helft. Dat is sinds gisteren wel bevestigd (in een O-notite later meer hierover) en dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken.

Natuurlijk kan ik nu in het verleden blijven hangen met de gedachte: “Wat als ik het van tevoren allemaal had geweten, dan…” Maar:

Aan ‘wat als’ heeft nog nooit iemand iets gehad, er is alleen ‘wat is’. 

[Tweet bovenstaande quote]

Hoewel ik niet blij ben met het feit dat mijn leven al een paar jaar op ‘pauze’ staat, en dit de komende paar jaar ook zo zal blijven, heeft al mijn (medische) ‘tegenslag’ mij wel doen nadenken over wat ik wil bereiken in mijn leven zodra ik weer letterlijk up and running ben.

Ik wil gelukkig zijn met mezelf o.a. door positiever te denken en te doen, en mijn droom waar te maken om meer te doen met mijn schrijversambities. En dat is ook nog een lange weg om te gaan, maar ik ben deze weg wel heel bewust ingeslagen, een weg die ik misschien niet in was geslagen als mijn leventje net zo was voortgekabbeld als voorheen…

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

26 Niets is wat het lijkt © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 28 januari 2014, by : Liselore

One thought on “365 Dagen Positief ~ Niets Is Wat Het Lijkt

  1. Dromen is goed, dat geeft je een doel, motivatie en discipline.
    Gebruik het verleden als een grote doos vol met ervaringen en leermomenten. Het is inderdaad zonde om het verleden te zien als een bak met gemiste kansen.

    Een leuke tip: maak elk jaar een lijst met dingen die je over 5 jaar gedaan wil hebben, en waar je denkt dat je staat. Na 5 jaar mag je je lijst van 5 jaar geleden bekijken, en dan zul je versteld staan. Als het klopt, dan is het leuk, als het niet klopt kan je nadenken wat je in plaats daarvan wel hebt gedaan en meestal kom je erachter dat de weg die je dan bent ingeslagen ook een prima weg is waar je veel lol in maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *