365 Dagen Positief ~ Gelukkige Pechvogel

Gisteren ontving ik mijn 25e e-mail van 365 Dagen Positief over geluk en pech, met de volgende uitspraak: ‘Je hoeft geen geluk te hebben, zolang je maar geen pech hebt’. Het komt erop neer dat, zolang je geen pech overkomt, er in elk moment iets van dankbaarheid te vinden is, en dankbaarheid leidt weer tot een gevoel van geluk.

Nu snap ik dat je elke uitspraak een positieve ‘twist’ kan geven, maar ik ben het er met betrekking tot deze uitspraak toch niet helemaal mee eens. Geluk is iets dat je kunt creëren, na kunt streven en actief naar kunt zoeken, hoeveel pech je onderweg ook tegenkomt. De uitspraak, ‘zolang je maar geen pech hebt’ vind ik dan ook niet echt reëel.

Pech hoort bij het leven. Als ik niet zou weten hoe het leven eruit zag als het tegenzit, hoe herken ik dan ooit de gelukkige momenten? Hoe hecht ik daar dan waarde aan? Ik heb pech nodig, om de balans te houden, te herkennen en te creëren. Ieder mens heeft dat nodig, om dankbaar te kunnen zijn voor de mooie en gelukkige momenten.

Laat mij maar een gelukkige pechvogel zijn, dan weet ik tenminste wanneer ik oprecht gelukkig ben.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

25 Gelukkig Pechvogel © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 27 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *