365 Dagen Positief ~ Verwondering

Gisteren ontving ik mijn 23e e-mail van 365 Dagen Positief over verwondering, met als voorbeeld onderstaande video:

Kinderen zijn nog zo heerlijk ‘open’. Open voor alle indrukken die bij ons – volwassenen – niet meer binnenkomen, omdat we het allemaal al ‘gewend’ zijn. Het allemaal al een keer gezien, gehoord, gevoeld en geproefd hebben. Wanneer was de laatste keer dat ik eigenlijk iets in volle verwondering heb ervaren? Ik kan het me eigenlijk niet herinneren.

Wat ik me wel kan herinneren is dat ik een paar jaar geleden met – wederom – goede vriendin M. ging interrailen en onze laatste plek van bestemming, de plek was waar ik al van kleins af aan in de zomers kom. Stoos, in het kanton Schwyz in Zwitserland, is een beetje mijn sanctuary. Mijn back-up om tot rust te komen en weer op te laden.

Maar sanctuary of niet, als je ergens al jaren komt, dan vallen de nuances van het landschap je niet meer op zoveel op als je zou willen. Maar toen ik er met M. was, zag zij de bergen die ik toen al ruim 25 jaar kende, voor het eerst, net zoals het uitzicht vanuit de tuin, het meer in de verte en de diepte. Ineens zag ik alles opnieuw door haar ogen en realiseerde ik mij:

Door de ogen van een ander, kun je wat vanzelfsprekend is opnieuw ervaren in volle verwondering.

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

Verwondering © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 25 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *