365 Dagen Positief ~ Overgeslagen Vragen

Gisteren ontving ik mijn 22e e-mail van 365 Dagen Positief. Misschien is het je opgevallen dat gisteren geen blogpost verscheen over de 21e e-mail. Dit komt omdat deze e-mail dezelfde inhoud bevatte als die van dag 18. Kennelijk is er iets misgegaan. Anywayzzz… De boodschap van de (22e) e-mail van gisteren ging over veranderingen. Kleine veranderingen, want wie klein begint zal vanzelf het zelfvertrouwen ontwikkelen om ook grote veranderingen voor elkaar te krijgen.

Veranderingen. Zijn we eigenlijk niet continu – een klein beetje – aan het veranderen? Natuurlijk, de één meer dan de ander. En soms willen we ook niet veranderen, laten we alles liever bij het oude vertrouwde. Maar ja, dat brengt ook weinig extra’s met zich mee in het leven. Bijvoorbeeld net dat beetje extra zelfvertrouwen, dat als we iets willen, we er ook voor durven te gaan?

Ik heb dat in ieder geval wel. En dan gaat het mij om de kleine dingen waardoor ik steeds meer uit mijn schulp kruip. Want als er iemand verlegen kan zijn, dan ben ik het wel. Ja, inderdaad, over het algemeen heb ik best een grote mond, maar die durf ik  niet altijd open te trekken om te laten horen wat ik wil. Ook één van de redenen waarom ik ben begonnen met ‘mijn positieve omslag’.

Het gaat er niet alleen om dat ik positiever ga denken, maar hier ook naar ga handelen. Dit hoeft niet om grote dingen te gaan, maar juist om kleine dingen, zoals op een vreemde afstappen (met hier en daar behoorlijk wat aanmoediging ;)). Of durven vragen om hulp. En geen angst meer hebben om afgewezen te worden. Ja kan ik krijgen en nee vat ik inmiddels niet meer persoonlijk op. Mensen die vragen worden overgeslagen? Nee!

Mensen die niets durven te vragen worden overgeslagen…

[Tweet bovenstaande quote]

Ik vind het zeker niet makkelijk om over mijn onzekerheden heen te stappen, maar ik probeer mezelf voor te houden dat het erom gaat of ik aan het einde van de dag tegen mezelf kan zeggen: “Goed zo, je hebt iets gezegd/gedaan wat je voorheen nooit zou durven!” in plaats van: “Had ik maar…”

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

22 Overgeslagen Vragen © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 24 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *