365 Dagen Positief ~ Afgunst

Afgunst

“Ik heb er totaal geen problemen mee als iemand mij niet mag…” Yeah right… Zou dat niet ontzettend makkelijk zijn? Ik ben ook maar een mens en dat houdt in dat ik ook te beïnvloeden ben door wat anderen van mij vinden. Maar er zijn natuurlijk wel nuances. Want als ik sommige personen niet mag, dan is het feit dit andersom ook gebeurt, niet meer dan logisch.

Sommige karakters matchen nu eenmaal niet met elkaar, omdat ze heel verschillend zijn of omdat ze hetzelfde zijn. Ik bedoel, soms kom ik mensen tegen die mij zo hard confronteren met mijn minder mooie kanten dat ik ze acuut niet meer kan handelen. Maar zodra ik dit doorkrijg, dat aha-momentje, dan kan ik de persoon in kwestie ook in zijn/haar waarde laten.

211 Afgunst © LizLohren.nl

Moeilijker wordt het als ik doorkrijg dat iemand mij niet mag omdat er iets is dat hem/haar niet aan mij bevalt, en hierdoor vervelend gaat doen, of nog erger: achter mijn rug om vervelend gaat doen. Ik heb een paar jaar te maken gehad met iemand die een soort heksenjacht op mij had geopend. En ik kon er niet mee omgaan. Met name omdat ik ‘het waarom’ niet snapte. Totdat ik ineens snapte waar het werkelijk om ging.

De persoon die mij op de meest negatieve manier afschilderde die er bestond, schilderde eigenlijk zichzelf heel negatief af. Het was namelijk afgunst, afgunst omdat ik iets had, iemand was, die de persoon in kwestie niet was. Pas toen ik dit realiseerde keek ik op een heel andere manier naar deze persoon. Was ik eerst nog boos om de ‘heksenjacht’, nu kon ik het loslaten, want:

Wie mij niet kan accepteren om wie ik ben, wijst daarmee zichzelf af, niet mij én vice versa…!

[Tweet bovenstaande quote]

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 3 augustus 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *