365 Dagen Positief ~ Accepteer

Accepteer

Van de week had ik ineens zo’n ‘aha momentje’. Ik zat niet lekker in mijn vel. Er drukte iets zwaars op mij en ik begon het bijna fysiek te voelen. Alsof ik uit mijn vel wilde kruipen, maar er een verzwaarde deken op mij lag waardoor dit dus mooi niet door kon gaan. Wat was er aan de hand? Ik ging zitten, zette mijn gedachten op mute, wat ik precies drie seconden volhield, maar wat wel genoeg was om te achterhalen wat er aan de hand was.

Ik was gefrustreerd. En dat was ik al langere tijd, maar ik wilde het niet toelaten omdat het ging om iets waar ik totaal geen controle over had of zou kunnen krijgen. Dus wat deed ik de hele tijd? Ik probeerde (onbewust) de frustratie weg te beredeneren, desnoods te negeren of ronduit weg te drukken. Want: ik hoefde [wilde] mij ABSOLUUT NIET gefrustreerd voelen, ik kon er toch niets aan doen… toch?

210 Accepteer © LizLohren.nl

In feite maakte ik het mezelf alleen maar moeilijker door in ontkenning te gaan. Dat ik mij gefrustreerd voelde deed er juist wel toe. Dat ik mij zo voelde was niet zonder reden, daar hoefde ik mijzelf niet in te ontkennen. Mijn leven bestaat uit een scala aan gevoelens (en emoties) waar ik elke dag weer mee te maken krijg, en waarvan ik mij bewust probeer te worden van wat deze gevoelens mij proberen te vertellen.

Ik realiseerde mij dat ik niet meteen hoef te handelen naar wat ik voel en ervaar. Juist door mijn gevoel toe te laten en er te laten zijn – in dit geval frustratie – deed ik al waar ik mijzelf het meeste mee hielp: accepteren van wat is.

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 2 augustus 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *