365 Dagen Positief ~ Mooi

Mooi

Soms kijk ik op of zie ik het vanuit mijn ooghoeken, hoe de kleuren om mij heen veranderen. Alsof er, zonder dat ik mij er bewust van was, een lichte waas voor mijn ogen heeft gehangen. En ineens trekt die waas weg en zie ik dat de plant op tafel groener is dan ik altijd zag. De lucht blauwer, de wolken witter. De boeken in mijn boekenkast scherper en de kleuren als een regenboog op de planken. De blaadjes aan de bomen komen ineens los van de vlek groen zoals ik ze eerst zag. De libel die op mijn arm landt…

Ik blijf stil zitten, praat verder met degene die tegenover mij zit maar houd mijn ogen gericht op het felle turquoize van het lijfje van de libel. Langzaam buig ik mij voorover om het insectje beter te zien, de vleugeltjes en het hoofdje, zelfs de pootjes. Nu wordt de libel ook opgemerkt door mijn gesprekspartner: “Kijk nou, wat mooi! Net een sieraad.” En inderdaad, de libel is – zo scherp en kleurrijk – één van de mooiste dingen die ik sinds lange tijd heb gezien. En ik bedenk mij dat in de kleinste dingen, die ineens tot ‘kleur’ komen, het leven toch ontzettend mooi is.

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

207 Mooi © LizLohren.nl

Posted on: 29 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *