365 Dagen Positief ~ Vuur

Vuur

Ik zie het als karakter. Niet direct zichtbaar. En het duurt soms even voordat het goed aangewakkerd is, of weer tot rust komt. Misschien zit het ook wel een beetje in mijn Indische bloed. Het vuur dat door mijn aderen stroomt en zo nu en dan wild om zich heen slaand aan de oppervlakte komt, om vervolgens weer te reduceren tot een waakvlammetje.

Veel mensen lijken het beeld te hebben van ‘Indische meisjes’ als lief, haast onderdanig. Maar wie beter kijkt weet dat er meer achter dat ‘beheerste’ uiterlijk schuilgaat. ‘Wij’ Indische vrouwen weten wat wij willen, durven hier werk van te maken en onze mond hiervoor open te trekken… of veelbetekenend te zwijgen.

205 Vuur © LizLohren.nl

Mijn karakter bestaat uit vuur. Zelfs als ik niets zeg en mij terugtrek. Ik ben er nog. Ik luister en voed mijn vuur met alles wat ik zie, hoor en ervaar. En ik heb dat vuur ook nodig om vol passie te gaan voor wat ik wil bereiken, en om voor mezelf en anderen te gaan.

Ik ben niet bang voor het vuur in mij. Zelfs als ik – of een ander – me er zo nu en dan aan brand. Het maakt mij tot wie ik ben en herinnerd mij eraan wanneer het tijd is om het wat in te tomen of aan te wakkeren, maar het vuur blussen… dat zou ik nooit willen!

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 27 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *