365 Dagen Positief ~ Doen!

Doen!

Gewoon doen… Pardon? U zei? Gewoon… DOEN?! Heb je enig idee wat voor een complexe combinatie je nu hebt gemaakt van deze twee simpele woorden? Ten eerste, wat is ‘gewoon’? En ten tweede, wat zijn de risico’s verbonden aan ‘doen’? Wat ‘ontketen’ ik door dingen ‘gewoon’ maar te ‘doen’? Te doen alsof het niets is, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Alsof ik niets te verliezen heb?

Gewoon doen?! Maar snap je dan niet dat de wereld zomaar kan vergaan als ik doe wat ik niet durf te doen? (Ja, ik ben wel zo eerlijk om toe te geven dat mijn wel of niet doen, een sterke correlatie vertoont met iets wel of niet durven doen.) Over welke wereld ik het heb? Ja, MIJN wereld natuurlijk, je weet wel, die wereld die alleen maar om mij draait… Wat denk jij dan?!

Nee, echt even eerlijk nu! Wat ik nu werkelijk te verliezen heb? Nou… gezichtsverlies, een gedeukt ego, een flinke hap uit mijn zelfvertrouwen, een bevestiging van twijfel en een scala aan nachtmerries van afwijzing die werkelijkheid worden… Je weet wel, van die onoverkomelijke dingen! Wat ik nu eigenlijk te verliezen heb? Mijn definitieve antwoord? Nou…: HELEMAAL NIETS! 

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

204 Doen! © LizLohren.nl

Posted on: 26 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *