365 Dagen Positief ~ Positieve Affirmaties

Gisteren kreeg ik mijn tweede e-mail van 365 Dagen Positief. De strekking van de e-mail was dat wij constant denken in affirmaties, dit zijn gedachtepatronen die we blijven herhalen in onze gedachten. Dit kunnen positieve gedachten zijn over onszelf, of over anderen. Maar vaker neigen we ernaar om in negatieve termen te denken. En door dit te doen, creëren we de welbekende (negatieve) self fulfilling prophecies. Zeg bijvoorbeeld – in gedachten – maar vaak genoeg tegen jezelf dat je iets niet kan, dan zul je het uiteindelijk nog gaan geloven ook… én ernaar handelen. 

Affirmaties ken ik al een tijdje van Louise L. Hay, wiens boek Je kunt je leven helen, ik al twee keer heb gelezen. In dit boek las ik voor het eerst over het belang van (positieve) affirmaties, en hoe dit je leert om positiever over jezelf te denken en hiernaar te gaan leven. Maar affirmaties zijn ook zeer persoonlijk, waar de één waarde aan hecht, hoeft voor een ander niet op te gaan.

De afgelopen twee jaar heb ik bijvoorbeeld op medisch vlak behoorlijk veel te verduren gekregen. Hierdoor heeft een goede gezondheid voor mij een nieuwe betekenis gekregen. Iedereen die met gezondheidsproblemen te maken heeft (gehad) herkent dit wel. Pas op het moment dat je lichaam niet meer gezond is, en je hiermee geconfronteerd wordt, leer je pas waarderen wat een ‘ goede gezondheid’ is.

Mijn gezondheid heeft de afgelopen twee jaar een paar dalen gekend – en nog steeds ben ik er niet helemaal bovenop – met een onverwachte weerslag op mijn uiterlijk en daarmee ook op mijn gevoel van geluk(kig in het leven staan). Op een gegeven moment herkende ik mijzelf niet  meer in de spiegel en hoorde ik mijzelf denken: ‘Jij bent echt niet mooi meer!’ Zeg dat maar eens vaak genoeg tegen jezelf…

Tot ik mijzelf betrapte op die negatieve affirmatie en luid en duidelijk tegen mijzelf zei:

Ik ben mooi, gezond en gelukkig!

[Tweet bovenstaande quote]

En dat bleef ik herhalen (in mijn gedachten), de hele dag door en voor het slapen gaan. Nog steeds. Ook op de momenten dat ik het even moeilijk heb, juist dan. Inmiddels gaat het met mijn gezondheid steeds beter, herken ik mijzelf weer in de spiegel en ben ik een stuk gelukkiger….

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

2 Positieve Affirmaties © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 4 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *