365 Dagen Positief ~ Daadkracht

Daadkracht

Oh, ik (her)ken het wel hoor. Het niets willen doen, het liever in bed blijven liggen, het zwelgen en het klagen. Het is de schuld van iemand anders, het waren de omstandigheden, het… ik begrijp het gewoon niet! Nog net niet rollen de tranen eruit, maar als die tranen er dan wel uit rollen, DAN is het genoeg geweest.

En nee, natuurlijk is het niet erg om te huilen, laat die tranen maar stromen zoveel je wilt, zolang het maar niet uit zelfmedelijden is. Want als ik ergens allergisch voor ben, dan is het wel voor mezelf als ik zielig loop te doen zonder dat ik ook maar een greintje verantwoordelijkheid neem voor mijn eigen houding daarin.

Maar gelukkig is daar altijd nog dat (buitenproportioneel grote) ego van mij, dat er niet tegen kan als ik in een slachtofferrol kruip. Mijn ego dat barst van de daadkracht om mijn eigen zaakjes op te lossen, mij uiteindelijk doet stoppen met zwelgen en klagen… en eerlijk genoeg is om te zeggen:

“Ophouden nu, kijk eens naar jezelf en ga wat DOEN!”

En echt – ook al duurt het soms even – ik doe het nog ook ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

199 Daadkracht © LizLohren.nl

Posted on: 21 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *