365 Dagen Positief ~ Integriteit

Integriteit

Wat is waarheid? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een ‘ultieme’ waarheid? En verwarren we waarheid niet vaak met feiten? Feiten die alsnog voor iedereen kunnen verschillen omdat de waarheid omtrent een feit afhankelijk is van het perspectief dat ik, jij of een ander inneemt ten opzichte van het feit dat we bestempelen als waarheid?

Leef je eigen waarheid. Doe jezelf niet tekort door dingen te doen die indruisen tegen je eigen waarheid. Wees integer. Maar wat is integriteit dan? Want de waarheid die voor iedereen weer anders is, maakt dat integriteit ook weer afhankelijk is van de betekenis die aan (jouw) waarheid wordt verbonden en vervolgens weer bestempeld wordt als een feit.

Feit is dat ik niet zo goed weet of integriteit wel zo’n ‘makkelijk’ na te streven ideaal is. Integriteit is immers gebaseerd op de algemene norm dat je eerlijk bent ten opzichte van jezelf en een ander. Maar soms is mijn waarheid net zo hard als dat blok goud waar mijn eerlijkheid uit bestaat en is integriteit ineens niet meer zo’n mooi feit.

Of denk ik nu te moeilijk? Probeer ik (weer) teveel rekening te houden met wat anderen van mij(n waarheid) denken? Want waarheid is waarheid, zolang ik leef naar mijn eigen waarheid, maakt het niet uit of ik wel of niet integer ben volgens een ander, maar of ik hierin rust vind voor mezelf.

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

197 Integriteit © LizLohren.nl

Posted on: 19 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *