365 Dagen Positief ~ Reciprociteit

Gisteren ontving ik mijn 19e e-mail van 365 Dagen Positief met daarin een metafoor voor het positieve effect van iets doen voor een ander en hoe dit ook weer uitstraalt naar jou, namelijk: ‘aan de hand die een roos schenkt, blijft altijd wat van de geur hangen’. Gevolgd door de vraag: wat doe jij vandaag voor een ander?

Uhm… Kennen jullie dat liedje van Outkast, Roses, waarin op een gegeven moment het befaamde zinnetje: ‘Roses really smell like poo-ooh-ooh…’ in voorkomt? Ja! Dat was dus het eerste waaraan ik dacht toen ik dit mailtje las. Wil ik serieus dat mijn hand ruikt alsof ik deze niet heb gewassen nadat ik naar het toilet ben geweest? *Gniffel* Sorry, dit is dus een beetje mijn humor…

Goed, serieus weer. Laat ik maar gewoon een andere bloem of plant uitkiezen, de melati ruikt bijvoorbeeld heerlijk! En op de vraag wat ik gisteren voor een ander ging doen, kon ik snel een antwoord geven. Gisteren kwam namelijk één van mijn beste vriendinnen (M.) langs om samen te eten. Dit doen wij nu al meer dan twee jaar op een vaste dag in de week.

Deze ‘traditie’ is begonnen nadat ik voor het eerst geopereerd was en in het ilizarov-frame zat waardoor ik volledig afhankelijk was van anderen, ook om eten te koken. En zo kwam het dat M. één keer per week langskwam om voor mij te koken. Ook na de tweede operatie deed zij dit voor mij, en in de tussenliggende periodes kook ik weer voor haar… Reciprociteit ten top, of gewoon:

No strings attached… That’s what friends are for ;)

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

19 Reciprociteit © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 21 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *