365 Dagen Positief ~ Perspectief

Goedemorgen! Het is een tijdje stil geweest rondom mijn ‘365 Dagen Positief bloginitiatief’. Ik merkte dat na een half jaar van dagelijkse zelfreflecterende blogposts, het bloggen als een sleur begon aan te voelen. Vandaar dat ik het anders aan ga pakken. In plaats van de dagelijkse zelfreflecties ga ik proberen om er meer een (non-)fictieve verhaalvorm, gedicht, mijmering etc. van te maken. Een uitdaging voor mij om creatief te denken, schrijven en reflecteren! Drie vliegen in één klap ;)

Perspectief

Dit was de grote vraag: WAAR kwam dat kussentje vandaan?

189 Perspectief © LizLohren.nl

Er kon maar één verklaring zijn volgens de eigenaar van de auto: het was pesterij geweest! Tja, dat zou kunnen. Maar toch wilde ik er ook graag enkele andere verklaringen tegenaan gooien.

Want misschien had een alien ’s nachts vanuit de ruimte een zachte landing proberen te maken op de motorkap? Ok, deze verklaring mocht meteen vertrekken naar het land der fabeltjes. Misschien had iemand het kussentje neergelegd voor de buurtkat die graag dutjes deed op de motorkap van geparkeerde auto’s? Maar ja, de kat had nooit gemaald om een kussentje. Misschien was het kussentje meegewaaid met de wind? Maar zo hard had het nu ook weer niet gewaaid de laatste dagen. Misschien had iemand het kussentje neergelegd ter vervanging van het saaie kussentje dat op de bestuurdersstoel lag? En misschien… Of wellicht… Enneh… uhm…

De hele middag had ik door kunnen gaan met het bedenken van logische en onlogische verklaringen voor het kussentje, maar het einde van het verhaal was dat één van de buren een ander perspectief innam. Waarom moeilijk doen/denken? Het kussentje was simpelweg een ‘vreemd object’ op de motorkap van de auto en hoorde toch veel beter thuis in de vuilcontainer? Tja…

Soms moet je ook niet overal een (on)logische verklaring voor willen zoeken…

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 11 juli 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Perspectief

  1. Leuk dit! Ik vind onlogische verklaringen bedenken erg leuk. de meest bizarre scenarios komen er dan voorbij. En het eindigt altijd met:’ Nou ja, we zullen t nooit weten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *