365 Dagen Positief ~ Geluk

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 181e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Geluk

Ik probeer mezelf er steeds meer van te laten doordringen dat geluk niet een doel is. Dat het niet iets is wat bereikt kan worden door hard te zoeken in de hoop het uiteindelijk te vinden. Dat het niet gaat om doelen te stellen en deze te behalen. En dat het ook geen kwestie is van wachten, net zo lang tot het geluk zich uit het niets aandient. Maar wat dan wel?

Vroegâh… als mensen mij vroegen wat ik later wilde worden, dan antwoordde ik altijd: Gelukkig worden. Daarmee niet implicerend dat ik op dat moment doodongelukkig was, maar ik had – en heb nog steeds weleens – het gevoel er is meer, dit is niet alles. Maar door geluk steeds in de toekomst te plaatsen, had ik niet door dat geluk in het nu schuilt.

181 Geluk © LizLohren.nl

Geluk is opgaan in het moment. Niet denken aan gisteren of morgen. Nee vandaag is de dag, het moment om simpelweg te zijn. Om de dingen te doen met aandacht en alle gedachten die niets (constructiefs) bijdragen aan het moment zelf los te laten. Want:

In loslaten, schuilt werkelijk geluk…

En ja, loslaten vind ik nog steeds moeilijk, maar… de aanhouder wint ;)

~ Hoe ervaar jij geluk? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 3 juli 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *