365 Dagen Positief ~ Begin Eind Begin

Gisteren ontving ik mijn 18e e-mail van 365 Dagen Positief  over ‘beginnings and endings’ (het stond in het Nederlands, maar ik vind het in het Engels nu eenmaal mooier klinken). Alles heeft een einde, of we daar nu blij mee zijn of niet. Maar een einde is ook het begin van iets anders. Ook al is het soms een beetje eng of ongemakkelijk, en wil je het oude vertrouwde niet achterlaten, het leven biedt je met een nieuw begin ook nieuwe kansen…

Ik schreef laatst al dat ik liever niet buiten mijn comfort zone stap, ik spring nooit zonder na te denken in het diepe, ik moet eerst een tijdje langs de kant staan twijfelen. Veranderingen worden bij mij dan ook zelden rigoureus doorgevoerd. Uitzonderingen op de regel bestaan ook hoor. Maar gaat het om grote dingen zoals verhuizingen, het beëindigen van (vriendschappelijke) relaties, een nieuwe studie/werk, ik heb het allemaal al eens meegemaakt en het ging nooit over één nacht ijs.

Elke keer weer als er ‘iets groots’ aankomt, waardoor mijn levenspad een bocht(je) zal maken en ik niet langer kan zien wat er voor mij op de weg ligt, voel ik een steek van angst. Angst voor het onbekende. Angst om het vertrouwde achter te laten. Angst dat ik de verkeerde keuze heb gemaakt of zal maken. Angst voor afwijzing… Oh, dat remmende effect van angst, ik bereik er helemaal niets mee.

Maar nu ik er zo over nadenk, is het maar zelden voorgekomen dat ik iets NIET heb gedaan uit angst voor het onbekende. Ik ben kennelijk prima in staat om mezelf – en indien van toepassing heel vaak met de hulp en aanmoediging van anderen – door situaties heen te bijten/slaan/worstelen/sluipen/etc. waardoor ik het ‘oude vertrouwde’ achter me kan laten, en een nieuw begin kan maken met wat het ook is dat op mijn pad zal komen. Daarbij probeer ik mezelf ook altijd de vraag te stellen:

Wat kan er nu zo gruwelijk misgaan dat alles bij het oude moet blijven uit angst voor het onbekende?

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL OP
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

LIEVER UPDATES VIA EMAIL? SCHRIJF JE IN VIA HET MENU RECHTS  >>>

18 Begin Eind Begin © LizLohren.nl

Waarom ik mij heb opgegeven voor 365 Dagen Positief

Posted on: 20 januari 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *