365 Dagen Positief ~ Compassie

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 176 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Compassie

Compassie tonen voor een ander en voor jezelf, het zou niet moeten, maar over het algemeen bestaat er een flinke kloof tussen deze twee vormen van compassie. Waarom? Omdat we harder voor onszelf zijn dan voor een ander… Tenminste, ik wel. Komt iemand naar mij toe met iets wat hem/haar dwarszit, dan zul je bij mij altijd een luisterend oor vinden en troostende en aanmoedigende woorden.

Maar gaat het om mijn eigen problemen, dan toon ik een stuk minder compassie voor mezelf. Laatst betrapte ik mij daar weer op, hoorde  ik mezelf weer allerlei argumenten verzinnen hoe ‘verkeerd’ ik me opstelde in een bepaalde situatie. Totdat ik me ineens bedacht: waarom distantieer ik mij nu even niet van mezelf?

176 Compassie © LizLohren.nl

Gewoon, een klein beetje afstand nemen van de situatie en de compassie tonen die ik ook voor een ander zou tonen als hij/zij zich in eenzelfde situatie zou bevinden. Op die manier kon ik de hele situatie in een ander perspectief plaatsen en van daaruit ook veel beter een beslissing nemen over hoe mij op te stellen en verder te handelen.

Een beetje meer compassie tonen en afstand nemen, het maakt een wereld van verschil.

~ Hoeveel compassie toon jij voor jezelf? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 28 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *