365 Dagen Positief ~ Creëer mogelijkheden

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 172 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Mogelijkheden

We denken allemaal in termen van mogelijk en onmogelijk. Ik ben er geen uitzondering op. Wik en weeg. Doe dan weer wel en dan weer niet. Ik denk dat dit een beetje mensen eigen is. Toch zouden we meer op ons eigen inzicht moeten en kunnen vertrouwen. De beste ervaringen komen volgens mij voort uit simpelweg proberen, ergens voor gaan zonder na te denken over iets nu wel of niet mogelijk is. Gewoon proberen om te zien of je van je dromen/ideeën/visies etc. realiteit kunt maken.

De laatste maanden merk ik dat ik mij minder door ‘onmogelijkheden’ wil laten leiden. Onmogelijkheden die alleen in mijn hoofd bestaan of onmogelijkheden die door anderen als zodanig bestempeld worden. Want waarom zou iets onmogelijk zijn als ik het bij voorbaat al niet probeer, en als het niet lukt, op zoek ga naar een andere manier om het nog eens te proberen? Juist door iets te doen waarvan ik niet van dacht dat ik het kon of in mij had, merk ik dat mijn zelfvertrouwen groeit.

172 Mogelijkheden © LizLohren.nl

Het is inderdaad waar dat je soms gewoon in het diepe moet springen. Zo kwam ik erachter dat ik heel veel dingen niet deed omdat ik bang was voor afwijzing. Afwijzing van anderen, maar ook van mezelf. Maar wie wilt er nu met angst leven? Ik in ieder geval niet, en de enige manier waarop ik over mijn angsten heen kom, is door er doorheen te gaan; door mijn onmogelijkheden om te zetten in mogelijkheden. En ja, dat is eng, maar niet half zo eng als de gedachte dat ik achteraf denk: had ik toen maar de mogelijkheid gecreëerd om *vul maar in*…

~ Ga jij voor mogelijkheden of laat je je leiden door onmogelijkheden? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 24 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *