365 Dagen Positief ~ Cursus loslaten

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 171 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Loslaten

Over loslaten heb ik al eens eerder een e-mail ontvangen en een blogpost aan gewijd, waarin naar voren kwam dat ‘loslaten’ sowieso een terugkerend thema is voor mij. De één kan het nu eenmaal makkelijker dan de ander, en ik… ik ben die ander. Soms zou ik willen dat er een kant en klare cursus voor bestond, even een paar weken knallen, een certificaat behalen en ik heb er weer een vaardigheid bij. Helaas… als het nu eens zo simpel was…

Maar goed, terug naar de e-mail waarin een uiteenzetting stond over wat loslaten eigenlijk is. Wat je beter wel en niet kunt doen. Welke betekenis je er beter wel en niet aan kunt verbinden. En hoewel ik het met wat ik las wel eens was, merkte ik ook dat het mij niet echt aansprak, dat het hol voelde. Het hield me de hele dag bezig tot ik het ’s avonds ineens begreep. Loslaten heeft voor iedereen weer een andere betekenis, waardoor er ook op verschillende manieren invulling aan kan worden gegeven.

171 Cursus loslaten © LizLohren.nl

Het drong tot me door dat loslaten veel weg heeft van een rouwproces, en rouwen doet iedereen op een andere – eigen – manier.  En voordat ik iets of iemand los kan laten, doorloop ik eerst enkele stadia van rouwverwerking (ontkenning – protest/boosheid – onderhandelen/vechten – depressie – vechten – acceptatie), waar ik weer een eigen invulling aan geef. En daar is niets mis mee, het toont alleen maar aan dat die cursus ‘loslaten’ niet buiten mezelf gezocht hoeft te worden, maar al aanwezig is in mezelf…

~ Hoe ziet jouw cursus loslaten eruit? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 23 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *