365 Dagen Positief ~ Niets doen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 166 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Stilte

Gisteren had ik een dag dat ik ‘vastliep’. Over het algemeen heb ik een redelijk vast ritme waarmee ik de dag doorkom en bezig blijf. Maar gisteren liep ik dus vast. Ik kwam maar niet in de ‘flow’ en merkte dat, ook al probeerde ik wel aan de slag te gaan en te blijven, ik in feite volslagen onproductief bezig was. Normaal zou ik daar zwaar gefrustreerd van raken, maar gisteren bekeek ik het eens van de andere kant.

Soms willen de dingen gewoonweg niet vlotten en dan kan ik met mezelf de discussie aangaan in mijn hoofd, maar ik kan het ook stil laten vallen. Ik kan er ook voor kiezen om mij op zo’n moment te te richten op waar ik behoefte aan heb, en gisteren was dat dus ‘niets doen’, nou ja, ontspannende dingen doen.

166 Niets doen © LizLohren.nl

Ik vergeet nog weleens dat ik soms teveel van mezelf verwacht. Altijd bezig zijn vind ik over het algemeen fijn omdat ik mij dan niet kan gaan vervelen en ook niet kan gaan piekeren. Maar soms heb ik ook weleens behoefte aan wat ontspanning, aan rust en bezinning. Wil ik ook weer eens de gitaar erbij pakken en dat liedje afschrijven en de halve dag series kijken. Dus waarom eigenlijk ook niet…

~ Gun jij jezelf genoeg stilte/ontspanning? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 18 juni 2014, by : Liselore

2 thoughts on “365 Dagen Positief ~ Niets doen

  1. Rust nemen is zo belangrijk. Ik moet het vaak wel nemen, omdat mijn hoofd anders overloopt. Helemaal als ik met andere mensen afspreek. Ik moet daarna altijd even bijkomen. Denk dat dat komt doordat ik van nature een introvert persoon ben.

    1. Herkenbaar! Ik probeer daarin vooral op te letten dat ik niet te veel afspraken/dingen in één dag prop. Anders loopt mijn hoofd aan het einde van de dag ook over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *