365 Dagen Positief ~ Uitstellen

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 161 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Uitstellen

Voor iemand die extreem ongeduldig is en de dingen liever vandaag al gedaan ziet, dan morgen, ben ook ik niet geheel zonder uitstelgedrag. Dit kan gaan om heel kleine dingen zoals mijn tas voor het ziekenhuis op het allerlaatste moment inpakken – dit had trouwens ook heel veel weg van zware ontkenning – tot de grotere dingen. Dingen die voor mij belangrijk zijn. Zoals schrijven, maar dan ‘echt’ schrijven.

Al mijn hele leven, sinds het moment dat ik kon schrijven, schreef ik ook. Verhaaltjes, gedichten, later songteksten. Dit breidde zich voor een aantal jaren terug uit naar bloggen, journalistieke stukjes schrijven etc. Maar ‘echt’ schrijven, het schrijven (lees: voltooien) van een verhaal, dat kwam er steeds niet van. En toch was dat wel wat ik wilde. Wat ik WIL. Nog steeds. Maar wat ik steeds maar uitstelde.

161 Uitstellen © LizLohren.nl

Geen inspiratie, geen motivatie, de tijd was er nog niet naar. Soms begon ik, maar zette na verloop van tijd niet meer door. Ik begon in te zien dat ik hiermee mijn grootste kracht – want ik zie schrijven echt als een kracht van mij, niet alleen een talent – niet benutte. Niet waardeerde haast. Zometeen zou ik jaren verder zijn en verd… *ik zou niet meer vloeken* nooit een verhaal voltooid hebben!

Genoeg! Wie weet wat de toekomt zal brengen? Als ik nog langer wacht, wie geeft mij dan de garantie dat ik het ooit nog doe? Twee weken geleden had ik ineens inspiratie voor een verhaal, en dit keer zou ik het afschrijven ook. Hoe? Elke dag 500 woorden. Lukt het een dag niet, niet erg, niet in proberen te halen, gewoon de volgende dag weer verder. En dit keer… houd ik het vol ook!

To be continued…

~ Vertoon jij ook (weleens) uitstelgedrag? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 13 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *