365 Dagen Positief ~ Positieve rode draad

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 160 e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Acceptatie

Het accepteren van dingen die niet te veranderen zijn, om precies te zijn. Acceptatie – leren accepteren én loslaten – is voor mij een belangrijke levensles. Sowieso de les van dit jaar… en de rode draad van positiever in het leven (leren) staan. Als ik terugkijk op situaties en bijkomende emoties die ik als moeilijk ervaar, dan heeft dit altijd te maken met dingen die ik niet kan accepteren zoals ze zijn.

Gelukkig heb ik dat ‘non-acceptatie-vermogen’ van mij steeds sneller door en het gevoel van weerstand wat zich dan vast lijkt te bijten in mijn onderbewuste. Iemand omschreef het laatst als het onder water willen houden van een pingpongballetje. Hoe harder je het naar beneden drukt des te meer tegendruk er is. Laat je het balletje echter los dan is alle druk weg en blijft het rustig drijven.

160 Positieve rode draad © LizLohren.nl

Acceptatie staat in die zin voor mij gelijk aan het vermogen om mezelf rustig te laten drijven om de situatie en emotie(s) te overzien, in plaats van mezelf continu tegenstribbelend kopje onder te drukken en volledig zonder perspectief te zitten.

~ Hoe goed ben jij in acceptatie? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 12 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *