365 Dagen Positief ~ Tegenslag

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 158e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Tegenslag

Tegenslag. Ik schreef er afgelopen zondag ook al over naar aanleiding van het citaat van de – zucht – bloedmooie Captain Jack Sparrow…:

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?

Ik ga absoluut niet beweren dat ik bij tegenslag meteen denk: “Joh! Geen probleem! Shit happens! Dit komt wel goed.” Zover ben ik – nog – niet. Bij tegenslag is mijn eerste neiging om me te verstoppen onder een rots en er heel lang niet onder vandaan te komen. Laat mij dan maar in alle rust mijn wonden likken en medelijden met mezelf hebben… of heel boos op mezelf worden.

158 Tegenslag © LizLohren.nl

Tot een paar jaar terug zou ik die neiging ook in de praktijk hebben omgezet om een flinke tijd te gaan zwelgen. Serieus! Ik kan me goed voorstellen dat mijn moeder gillend gek van me werd toen ik in de puberteit zat en mijn depressieve gezwelg zich op een hoogtepunt bevond. Inmiddels ben ik daar klaar mee.

Ik word niet meer boos op mezelf of op een ander. Ik vind mezelf niet meer zielig. Tegenslag is tegenslag en daar mag ik het moeilijk mee hebben. Tegelijkertijd probeer ik er bewust van te blijven dat tegenslag zich voordoet om iets van te leren en er sterker uit te komen. En dat ik daarvoor soms een fiks gevecht met mezelf aan moet gaan… ach, ik heb aan kickfun gedaan…

~ Hoe reageer jij op tegenslag? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 10 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *