365 Dagen Positief ~ Wat als…

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 152e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Achterom kijken

Ja, achterom kijken. Ik ben er heel goed in. Dat is inmiddels ook geen geheim meer ;) Wat ging er mis? Wat had ik anders en beter kunnen doen? Het eeuwige ‘wat als’ waar ik helemaal niets aan heb. Immers, “aan wat als heeft nog nooit iemand iets gehad, alleen wat is.” Het ene moment ben ik daar meer van doordrongen, dan het andere moment. Maar goed, dat is menselijk, niemand voelt zich elk moment hetzelfde… Wat een afgevlakt leven zou je dan hebben!

Laatst had ik het er met een vriendin over. Hebben we sommige dingen nu werkelijk zo verkeerd aangepakt? Verkeerde keuzes gemaakt? Verkeerd gereageerd? Dingen bewust, hetzij onbewust, verknald, gesaboteerd zelfs? Onze glazen ingegooid van iets wat heel mooi had kunnen zijn, als we maar…? En toen herinnerde ik me ineens dat ik nog niet zo lang geleden een orakelkaart – “Zwevende herinneringen” uit De wijsheid van het Universum – had getrokken met de volgende boodschap:

“Houd niet vast aan gevoelens van falen of spijt. Iedere ervaring in uw leven en uw reactie daarop was goed op dat moment. Fouten, verlies en pijn uit het verleden dienden allemaal een positief doel in het leven. […] U bent door iedere ervaring gegroeid. U bent wie u bent door uw geschiedenis. […] Omhels het verleden en vergeef alles dat moet worden vergeven. […] Wees volledig in het nu en denk eraan dat u niet dezelfde bent die u eens was want het leven verandert voortdurend.”

152 Wat als © LizLohren.nl

Die kaart herinnerde mij er weer aan dat ‘wat als’ absoluut niet van toepassing is op ‘vandaag’ en op wie ik nu ben als persoon. Zelfs de meest pijnlijke herinneringen uit het (recente) verleden zijn geen verkeerde keuzes of reacties geweest van mij. Dat daar soms ook consequenties aan verbonden zijn die ik als negatief ervaar, zijn simpelweg levenslessen die mij het meeste zullen leren… over mijzelf. Niet achterom kijken dus, maar vooruit!

~ Kijk jij veel achterom? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 4 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *