365 Dagen Positief ~ Gewond

Goedemorgen! Gisteren ontving ik mijn 151e e-mail van 365 Dagen Positief met als thema:

Wonden

In de loop der tijd – ‘maar’ achtentwintig jaar ;) – heb ik een aantal – mentale – wonden weten te ‘verzamelen’ én verschillende manier om ermee om te gaan. Loop ik een fysieke wond op – en ja, daar heb ik zeker de laatste 2,5 jaar meer dan genoeg ervaring mee ;) – dan doe ik er alles aan om deze te verzorgen, de pijn te verlichten en de wond te laten helen. Ging het echter om een mentale wond, dan wilde ik daar lange tijd nog weleens anders mee omgaan.

Sommige wonden negeerde ik, het liefste wilde ik zo snel mogelijk vergeten dat er überhaupt een wond was ontstaan en wilde ik al helemaal niets te maken hebben met de oorzaak ervan. Sommige wonden verwaarloosde ik, gaf het bij voorbaat op, wist er geen raad mee. Ze zouden nooit helemaal dichtgroeien omdat ik het ook weer niet kon laten om geregeld de korstjes eraf te krabben. Maar inmiddels heb ik geleerd dat ook mijn mentale wonden aandacht en zorg verdienen.

151 Gewond © LizLohren.nl

Net als een fysieke wond, dienen de mentale wonden net zoveel aandacht te krijgen om te genezen. Zo nu en dan zal het even pijn doen als ik er toch even aan moet zitten om de boel tussendoor schoon te maken. Verbandje of pleister indien nodig. Geregeld even kijken of er wat extra verzorging nodig is. Niet onnodig de korstjes eraf krabben, wat het genezingsproces alleen maar vertraagd. En bovenal: erkenning dat een wond de tijd nodig heeft om te helen. Makkelijk? Nee… Noodzakelijk? Ja…

~ Hoe ga jij om met je wonden? ~

Dream On & Write On
Liselore

VOLG JE MIJ AL VIA
TWITTER | INSTAGRAM | BLOGLOVIN’ | PINTEREST

Posted on: 3 juni 2014, by : Liselore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *